Geddes Residence, West Vancouver By Nigel Parish

Geddes Residence West Vancouver by Nigel Parish Splyce

This beautiful wooden house managed a warm intrusion in the surrounding environment, all very carefully planned and designed by Nigel Parish from the Canadian Architectural Design Studio Splyce.

South oriented, with large windows and doors, the Geddes Residence has an irregular shape with view to the ocean. The interior’s main characteristic is the open space. The two levels of the house communicate through a steel stair. The superior level opens to an outdoor room and sundeck (plus sink and food preparation area). In natural tones of grey and beige, the Geddes residence was harmonically conceived for a family of five members in the spirit of freedom and independence. It’s a beautiful house, with large spaces and user friendly spaces, I could picture myself (and my family) running up and down those stairs in no time!

Geddes Residence West Vancouver by Nigel Parish Splyce 2

Geddes Residence West Vancouver by Nigel Parish Splyce 3

Geddes Residence West Vancouver by Nigel Parish Splyce 4

Geddes Residence West Vancouver by Nigel Parish Splyce 5

Geddes Residence West Vancouver by Nigel Parish Splyce 6

Geddes Residence West Vancouver by Nigel Parish Splyce 7

Geddes Residence West Vancouver by Nigel Parish Splyce 8

Geddes Residence West Vancouver by Nigel Parish Splyce 9

Geddes Residence West Vancouver by Nigel Parish Splyce 10

Geddes Residence West Vancouver by Nigel Parish Splyce 11

Geddes Residence West Vancouver by Nigel Parish Splyce 12

Geddes Residence West Vancouver by Nigel Parish Splyce 13

Posted in Architecture,House Tour

Written by admin | 1 comment

One Response to 'Geddes Residence, West Vancouver By Nigel Parish'

  1. [...] We’ve been covering wooden houses before, but we have something new for you today. Designed by Nigel Parish from the Canadian Architectural Design Studio Splyce, the Geddes Residence is a beautiful shining home with an irregular shape and view to the ocean, built in West Vancouver and surrounded by a very carefully planned scenery. The Geddes Residence is special on the upper level where an outdoor room and a sundeck exist but also on the lower floor where open space is the main characteristic, with lovely large windows and doors. Looks very modern and comfortable, one of the best place for a family to move in. – via DecoJournal [...]

Leave a Reply